Sms lån med skuldsaldo

skulderMed skuldsaldo menas en obetald skuld hos kronofogdemyndigheten avseende både allmänna och enskilda mål. Om du har skulder hos Kronofogden skapas alltså ett skuldsaldo. I praktiken är det en sammanställning av de skulder som du inte har betalat. Den som inte betalar exempelvis en räkning får så småningom en betalningsanmärkning. Dessa anmärkningar tas alltid bort från registren efter tre år. Om du efter denna tid inte har betalat skulden hamnar informationen angående detta i ditt skuldsaldo.

Aktuellt och historiskt skuldsaldo

Ett ”aktuellt skuldsaldo” uppstår när en betalningsanmärkning övergår till att registreras som skuldsaldo. Det inträffar efter tre år om du inte har betalat skulden. Aktuellt skuldsaldo uppdateras en gång per vecka och är problematiskt då det är så gott som omöjligt att beviljas ett lån eller köpa produkter på kredit om du har skuldsaldo.

Ett ”historiskt skuldsaldo” finns registrerat i minst två år. Historiskt skuldsaldo får du om du har en skuld hos Kronofogden som efter en månads tid fortfarande kvarstår som obetald. Det historiska skuldsaldot kan ställa till ordentliga besvär. Även om den aktuella skulden är betald ligger registreringen kvar under 2 års tid.

Bli kvitt skuldsaldo?

Om du har fått ett historiskt skuldsaldo registrerat är allt du kan göra att betala din skuld så snart som möjligt och sedan vänta. Du bör göra allt som står i din makt för att undvika skuldsaldo. Om du hamnat i en situation där du fått ett aktuellt skuldsaldo kan du undvika att det blir historiskt genom att betala bort skulden inom en månads tid.

Om du har fått en betalningsmärkning registrerad bör du absolut göra allt du kan för att hinna betala bort hela skulden under de tre år som den är aktuell. På detta sätt undviker du att få ett skuldsaldo registrerat. När det gäller mobillån och krediter så finns det många företag som kan tänkas att låna ut pengar även till personer med betalningsanmärkning. Det kan vara olyckliga omständigheter som gjort att man hamnat i en sådan situation och det säger egentligen inte så mycket om personens betalningsförmåga. Har du ett skuldsaldo däremot så är det omöjligt att få ett lån.