Lån med betalningsanmärkningar

Låna pengar med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en uppgift i ett register som visar att du inte har betalat en faktura eller skuld i tid. Det ledande registret är UC, hit vänder sig det stora flertalet av kredit och långivarna i landet för att ta kreditupplysningar. De vill främst veta hur du har skött tidigare lån och krediter, för att bedöma risken de tar genom att låna ut pengar till just dig.

En skuld på minst 100 kr

En skuld måste vara på minst hundra kronor för att kunna ge en anmärkning över huvud taget. Har du väl fått en anmärkning så finns den sedan kvar i tre år, även om du har betalt den, och det kan då vara omöjligt för dig att handla på kredit eller att ta lån under den perioden.

Man kan ha fått ordning på sin ekonomi och betalt skulden, men den kan ändå fortsätta att komplicera tillvaron på många sätt. Om du t e x vill köpa en egen bostad eller bara en enkel sak som en mobiltelefon. Det kan verkligen komplicera tillvaron och det är därför mycket viktigt att betala dina räkningar i tid.

Har du betalningsanmärkningar så kan det vara svårt att få ett vanligt lån beviljat utav banken. Men alla banker har olika villkor. Det finns banker online, som beviljar lån till den som har betalningsanmärkningar.

Så betalningsanmärkningar är inget hinder för lån, om du har en inkomst. Därför vänder sig många låntagare till dessa typer av lån som inte kräver någon säkerhet samt som har en ofta högre ränta än vanligt banklån.

SMS lån

Ett litet mobillån, även kallat mikrolån 1000-3000 kr. SMS-lån ska återbetalas inom 30 dagar med en kostnad.

Blancolån

Ett lån utan säkerhet.

Bolån

Lån till att köpa bostad eller belåna befintlig bostad.

Billån

Lån till köp av bil med bilen som säkerhet.

Kreditkort

En kredit som låter dig handla nu och betala senare.

Omstartslån

Lån för att lösa dyra smålån som sms lån samt kreditkortsskulder osv.