Hur fungerar mobillån?

hur-fungerar-mobillånMobillån är ett enkelt sätt att låna pengar för dig som behöver pengar snabbt. Om du till t ex får en faktura som du ej räknat med eller en parkeringsbot för att du ställt bilen fel, så kan ett snabblån vara den perfekta lösningen om du ej har pengar sparade.

För vanliga lån tar det i regel minst en vecka innan det är godkänt och man fått pengarna utbetalda. Men en snabb lösning är att använda sig av SMS lån.

Begreppet SMS lån kommer från Finland och har snabbt spridit sig till de övriga nordiska länderna. Sms-lån kallas även för snabblån eller mikrolån och kännetecknas av att handläggningstiden är mycket kort.

Lån av småbelopp

I allmänhet är beloppet för lånet liten, men lånen kan utnyttjas bara genom att fylla i ett formulär på nätet och lånebeloppet överförs direkt till ditt bankkonto. Lånet betalas sedan tillbaka till nästa avlöningsdag. Du kan begära mer pengar, när ditt konto har skapats. Du kan också skicka en ansökan direkt via din mobiltelefon med ett SMS.

Till skillnad från traditionella lån, behöver man aldrig lämna någon säkerhet för sms-lån, man behöver heller inga borgensmän. Du behöver förstås ha ett giltigt bankkonto så du kan ta emot pengarna. Tack vare dessa fördelar har SMS lån blivit mycket populära i Sverige.

Hur fungerar SMS lån?

Om du behöver ett lån snabbt kan du kan ansöka genom att skicka ett SMS med beloppet till kreditföretaget. Långivaren svarar snabbt med tillgängliga alternativ genom att skicka SMS till dig. Dessutom skickar de också ofta en webbadress där du måste logga in och fylla i ansökningsblanketten korrekt. Du får pengarna utbetalda efter att ansökan har godkänts. Sms lån är ett kortfristigt lån utan någon som helst säkerhet.

Fakta om SMS lån nedan

 

  • Små krediter, vanligtvis mellan 1000 och 10000 kronor
  • Kan sökas via din mobiltelefon med ett SMS
  • Du kan oftast få pengarna på ditt bankkonto inom 15 minuter
  • Räntan är oftast mycket högre än traditionella lån